Kunstleer

Workshops voor op school

Klassestrijd

Klassestrijd is een dagprogramma voor de tweede klas waarbij leerlingen in estafettevorm opdrachten uitvoeren. Communicatie en samenwerking zijn de belangrijkste eigenschappen die je nodig hebt om de beker te winnen. Klassestrijd is een uitatekend programma voor een introductiedag.

Spectakel

In een ochtend bedenkt en maakt een groep (van ongeveer 100 leerlingen) een voorstelling compleet met decors, presentatie en theatertechniek. Niet iedereen hoeft in de spotlight. Een deel van de leerlingen doet het werk achter de schermen.
Theater projectweek

De theaterprojectweek is een week waarbinnen een klas diverse gastlessen krijgt uit de theaterwereld. Er zit ook de opvoering van een stuk aan vast. Hiervoor worden experts gekozen die allemaal een ander lesprogramma volgen om elkaar te kunnen helpen om tot de beste voorstelling te komen.

Vliegproject

Het vliegproject wordt afgesloten met een levendige dag waarbij iedere klas die meedoet hun scores ziet groeien in een schema in de aula. De klas voert allerlei taken en onderdelen uit rondom het thema vliegen. De week (of indien nodig weken) daarvoor vinden er allerlei gastlessen plaats en bijeenkomsten om alle leerlingen voor te bereiden op het grootse evenement met elementen als Ren je Rot, navigatie, afstandbestuurbare vliegtuigen en simulatievluchten. Kennis en vaardigheden worden gecombineerd.